Ofset štampa

Trenutno najzastupljenija tehnika štampanja. Smatra se da se čak do 85% svih štamparskih zahteva upravo vrši po ovom principu.

Ofset štampa

Prema istraživanjima, ofset štampa je trenutno najzastupljenija tehnika štampanja, a smatra se da se čak do 85 % svih štamparskih zahteva upravo vrši po ovom principu. Ofset štampa je i jedna od najisplativijih, ali i najbržih štamparskih tehnika, a primarno je namenjena štampanju srednjih i velikih serija, kada se vrlo često može desiti da cena bude i do 10 puta niža u odnosu na druge tehnike štampanja.

Među osnovne karakteristike ofset štampe spadaju kvalitet i postojanost otiska na prvom mestu, kao i velika iskoristivost površine za štampanje, a uz to se ploča za štampanje, odnosno motiv koji treba odštampati izrađuje prilično brzo. Papir koji se najčešće koristi za ofset štampu je kunstdruk različite gramaže, ali i specijalni takozvani ofsetni papir, kao i samolepljivi papir, koji je namenjen prvenstveno štampanju nalepnica, ali i druge vrste papira u skladu sa zahtevima klijenata.
Poseban akcenat kada je u pitanju ofset štampa, stavlja se na trajnost otiska i njenu isplativost, a naročito kada su u pitanju veće količine materijala koji treba odštampati.
Upravo iz tog razloga se ofset štampa i preporučuje za štampanje: lifleta, brošura, plakata, fascikli, vizit karti, reklamnih blokovi, reklamnih kesa, kalendara, plakata, podmetača za ugostitelje, memoranduma, blokovske robe…

Prednosti ofset štampe

Ofset štampa